Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

lördag 17 januari 2009

Pengar korrumperar inte!


Tidigare idag skrev jag ett långt svar på en kommentar, som jag lyckades radera. (Nu vet jag att de inte sparas automatiskt som inläggen gör. :)) Tog det som ett tecken på att jag skulle vädra mina tankar mer offentligt, än vad det bli i en kommentar som ju någon måste klicka på för att få se den.

I den här frågan är jag på sitt sätt på "defensiven", ett ord som användes i den tidigare kommentaren, så långt är vi på samma bana Mattias. Dock icke för min egen rätt till att ha, skaffa många sköna stålar, utan jag försvarar pengarna som energiform i sig. För pengar är energi, ingenting annat. Eller ren luft faktiskt. Pengar är siffror i datorer idag, utan fysisk förankring. Inlägget handlar om att människor skall våga tänka andra tankar, för att få dem att förstå att pengarna i sig kommer inte att göra dem onda. Det kommer bara att bli mer av vad de redan är, därför kan det ju vara bra att någon säger andra saker. Det är inte farligt att bli rik, men många tror det.

Många är rädda för att ha pengar för de tror verkligen att pengar i sig är något ont. De allra flesta bär med sig föreställningar om att pengar är roten till allt ont, rika är giriga, de rika har gått över lik för att få sina pengar, de är snåla och elaka, tänker bara på sig själva och köper koppel till sina hundar täckta med diamanter, för hundratusen, istället för att göra något bra för freden. Vi lär oss det i vårt samhälle, men allt det där är nonsens!

Pengar korrumperar är en populär trossats som råder i vårt samhälle. Struntprat! Dilemmat uppstår om de som vill hålla sig för goda för pengar skulle falla i fällan och visa sig inte vara så renhjärtade som de själva vill inbilla sig och världen... Det är på sätt och vis mycket lätt att kämpa för de som inget har när man inte har något själv. Inget behöver offras eller sättas på spel.

MEN

En person som i hjärtat är filantrop är det oavsett om hon eller han har pengar eller inte!! Det är mest till dem jag talar. Var inte rädd! vill jag säga. Gör det du ändå skulle göra, göra bara mer av det. Att ha en förmögenhet kommer inte att göra dig snål eller elak. Oroa dig inte. Låt absolut lusten och kärleken leda dig så blir det rätt och roligt på alla sätt. Ta hand om dig själv på bästa, lyxiga sätt och dela samtidigt med dig, så blir det ännu roligare!

Även du är värd det bästa!

Det finns många aspekter som kan få en människa att inte våga skaffa en förmögenhet. Att hon känner sig ovärdig, att hon inte vet hur man gör, att hon inte vet hur man behåller och förökar den. Ytterligare en av dem är att hon är rädd för att pengarna skall dra ner henne i träsket bland de andra otäckingarna och en annan att hon skall upptäcka att hon är en otäcking, men det är ju ingen större fara. Det var hon redan innan! :-D ;-D

Att fokusera på det man vill ha är ett mycket bra sätt för att få de där upplevelserna av ekonomiskt överflöd som man längtar efter, men det är en annan diskussion. Liksom bekvämligheten i att förbli ett offer.

Och du, jag sitter fint på min höga häst, utsikten över det lilla jag räddat är härlig! ;-)

8 kommentarer:

Mattias sa...

Jag är inte säker på att jag förstår dig rätt, men du menar kanske såhär:
Det är dumt att fokusera på pengar. Bättre att fokusera på vad man vill ha, och lita på att pengar eller något annat medel ska ordna det åt en? Men om man förbjuder sig själv att hantera pengar... ja, då har man ju fokus på just det, alltså pengar. Nämligen negativt fokus.
Rätt tolkat?
Världsrädderiet får vi ryka ihop om en annan gång... Här, en näve havre till hästen... ;-)

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Nej, inte det jag menar.

och

Jag ryker inte ihop med folk, längre. Slöseri med liv.
:-)

Mattias sa...

Va?? Fegar du ur?? *krigisk dans*

(Bränner bara lite kalorier om du undrar.)

:-)
Mattias

PS. Har du tagit del av det senaste i mitt kartprojekt? Jag ser fram emot att få ta del av dina reflektioner.

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

*skratt*
Säger med om dig än om mig, men det vet du ju redan.

Vilket kartprojekt? Det där om kvinnor o män?

Mattias sa...

Just detsamma.

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Läste första inlägget och början på andra, men temat sög inte in mig, så jag tänkte som jag brukar när jag tappar fokus under läsningen: Det där är inte till mig, och slutade läsa.

Sorry! :-)

Mattias sa...

Jahapp, där ser man. Nå, då är det väl inte till dig. Försöket uppskattas. Fast uppriktigheten mer ändå.

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Föresten, såg ju bland kommentarerna att det verkligen landade hos några andra så uppenbarligen skulle det någonstans!

:-)