Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

onsdag 11 februari 2009

Sanningen om Hemligheten. (The Secret)

Tidigare idag skrev ungefär jag detta som kommentar i någon annans blogg, minns inte vilken:

The Secret är en underbar film, i original! Har ni möjlighet - se den med Esther Hicks/Abraham. I sämsta fall se ändå den modifierade versionen. I boken citeras hon/de, men under fel namn! Nästa allt som sägs av Lisa Nichols och Marcy Schimanoff är egentligen Abrahams ord. Därav intresserar mig boken föga. (Och den nya versionen kunde jag bara inte se, fick krypningar när fel personer sa orden, utan att ge cred!!)

Boken (och filmen) far alltså med osanning! Intressant eller hur? Men det är klart att kalla en film för "Hemligheten" skapar givetvis fler hemligheter. Elementärt!

Filmen/Boken är en 90 minuters INTRODUKTION till den skaparkraft vi alla har. Fungerar det inte beror det helt enkelt på att alla parametrar inte kan täckas på så liten yta. Om allt detta handlar min blogg What the Bleep...? (En annan UNDERBAR film, som kom före och inspirerade till den nya våg av "intervjufilmer" som nu insprerar människor till nytänkande över hela världen.) på olika och synnerligen spretiga sätt. :-)

Här nedan får ni Abrahams egen version av vad som hände. Och precis som jag tänkte när jag först hörde titeln: Visst borde den heta: "The Revelation"? Att låta den heta "Hemligheten" skapar ju den energin igen och igen och igen, varje gång någon ser filmen. 

Little did I know what was about to happen... OR - did I?? ;-)


8 kommentarer:

Madelayne sa...

Alltså...Gud! vad jag ÄÄÄÄLSKAAAR Abraham!*hoppar av glädje*
The secret behind the secret är otrolig inspirerande!

=))))))

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Jo, en ständig källa till inspiration. :-)

Veiken sa...

Jag lägger in "ett klick för skogen" på min blogg!

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Jaaaa, så bra! Spriiiiiiiiiid! :-)

sladdertackan sa...

Det var i min blogg du skrev ...
Kram

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

:-) Så trevligt att se dig här! Jag kommer säkert tillbaka.

den moderna munken sa...

Jag älskar den här videon, den är väldigt fyndig :). Kul att du besökt min blogg, i dessa tider behöver man alla vänner man kan få som har liknande tankar, jag tycker det känns jätteviktigt, och bara sista dagarna har det dykt upp flera nya läsare i bloggen som uppenbart förstår vad jag skriver om. Underbart!! Ha det bra så länge!

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Så sant, det behövs NYA TANKAR! Även jag gläds åt att mina besökare. 1400 unika sedan jag startade för 8 veckor sedan. Folk vill ha andra sätt att tänka på och ju fler vi är som presenterar alternativ, ju bättre går det för oss, tillsammans!

Allt gott!