Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

lördag 17 januari 2009

Bli rik - NU!


Just denna morgon har jag funderat lite kring detta med hur viktigt det är att människor som vill gott har mycket pengar. Inte för att jag direkt tänkte blogga, men så stötte jag på Ann Helena Rudbergs blogg och kände: Det kan inte sägas nog många gånger - 

GO GET RICH NOW! Det är ett ansvar som vi alla har.

När jag har god ekonomi kan jag stötta ekologiska småföretagare istället för att handla billigt på ICA el. Konsum. Jag kan anlita kiropraktorn David och massören Bertil eller coachen Stella Scott (tihi) :-) för att ta hand om mig själv från utsidan och in och samtidigt bejaka alternativa metoder. Jag kan gå på fria teatergrupper föreställningar och på så sätt gynna deras överlevnad. Jag kan köpa tavlor på galleri av en konstnär som kan betala hyran med pengarna. Jag kan skänka pengar till organisationer som tar han om katter, urskogen, freden, barnen, etc, osv, mm, m.fl.

Att vara utan pengar gör mig inte miljövänlig, tvärt om! Att vara utan pengar gör mig till en människa som får svårt att bidra till det positiva som pågår och det belastar våra kroppar och sinnen på planeten värre än något annat!

4 kommentarer:

Mattias sa...

Den här gången är jag inte överens med dig. Jag tycker du verkar vara för defensiv.
Pengar behövs inte "för att"... Pengar behövs, punkt slut! Skitsamma om du handlar ekologiskt eller går på McDonalds, pengar är bra att ha.
Häda! Njut! Men några etiska argument för att vilja ha pengar behövs inte.
Och ställer du in siktet på det som finns bakom så löser sig pengabiten ändå. "Jag vill till Turkiet". OK... Om det är det du verkligen vill innerst inne så hamnar du där förr eller senare, med eller utan pengar. Eller hur?
Om du handlar ekologiskt av lust att handla ekologiskt så fixar sig pengabiten på något vis, men om du gör det för att rädda världen så sätter du dig på höga hästar... och inte mycket plingar ur den enarmade banditen.
Släpp etiken, lita på din lust.

Mattias sa...

Eller... med anknytning till mitt senaste blogginlägg: Gå på McDonalds! Svär i kyrkan! Var skamlös, njut!
Resten fixar sig.

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Pengar behövs inte alls. Ingenting "behövs".

Elvira Haxhiaga sa...

Mattias has actually a point!...
Ha pengar punkt slut!