Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

torsdag 17 september 2009

När tänker DU bli rik?


Klokt sagt om pengar:

De enda människor som hävdar att pengar inte är viktiga är de som har så mycket att de är befriade från den obehagliga bördan att behöva tänka på dem.

Joyce Carol Oates

Många som inga pengar har hävdar att de inte är viktiga, LIKAFULLT upptar pengabrist deras tankar ständigt och jämt. Oro över hyra, att inte kunna göra kul saker med barnen, handla ekologiskt, bensin, räntor, amorteringar, semester, nya kläder, Amnesty, hälsa på vänner, bo på hotell centralt eller billigaste vandrarhemmet utanför stan? En utsaga som var och en som känner igen sig i ovanstående kan titta lite närmare på alltså.

ÄR du HELT ärlig inför DIG SJÄLV
om du tillhör dem som utåt sett hävdar att "pengar är inte viktigt" ???

Jag menar att det är mkt viktigt att så många av de goda och glada människorna som möjligt har så mkt pengar som möjligt för att kunna göra gott i världen med dem.

Det är ju svår att vara ENORMT generös när man är pank. ;-) Räcker kanske till ett årsmedlemskap i Rädda Barnen, när man helst skulle vilja bygga ett helt barnhem i Uganda!

Så sätt igång, bli rik! :-D

Citatet hittade jag hos Annica, tack för det!

4 kommentarer:

Edith Escobar sa...

Detta gillade jag. Så sant, så sant

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Av och till är vi ense, det är ju uppenbart.

Kram,
:-)

Uffematten sa...

Halkade in här från Annicas blogg...

Och visst är det citatet ovanligt bra! För det är ju lätt som en plätt att påstå att pengar inte betyder något om man har så man klarar sig!
Konstaterar att för mig betyder pengar väldans mycket just nu...
Men så småningom ska väl allt reda ut sig till det bästa (hoppas jag!!!).

Ha det gott!

Moonzanna sa...

åå gud, jag skulle verkligen behöva lite hjälp och koll på hur fan jag ska göra med mina pengar...klart man drömmer om att bli rik =)