Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

söndag 1 mars 2009

HBT-situationens svartaste sida.

Hur hindrar vi detta från att hända igen?Vi kommer ut! Vi kommer alla ut! Som homo, bi och transpersoner. Som föräldrar till HBT-personer. Som syskon, arbetskamrater och kusiner. Som bästisar, chefer mormor och farfar. Vi kommer UT, för när alla är ute finns det ingen och inget att vara rädd för längre. När pappa och syrran är HBT, när komunpampar, bönder, terapeuter, lärare, operasångerskor och korvgummor är HBT så finns ingen att kasta skit på längre. När skinnskallar, katoliker, muslimer, ryssar, chilenare och mongoler kommer ut så är det inte så farligt, så udda, så ovanligt, så "få" som det handlar om längre... 

HBT-personer är inte "de andra", det är vi runtomkring i samhället hela tiden, varje dag i alla situationer. Jag lovar dig, varje gång du går utanför ditt hem möter du flera av oss, oavsett om du vet om det eller inte. Tjejen som kör bussen kanske inte är en tjej. Killen som rastar hunden kanske inte är en kille. Kompisarna som är ute och fikar kanske inte är kompisar. Kvinnan som är gift med en man och har tre barn kanske inte är hetero, det ser bara så ut!

Därför är vi alla ansvariga för det som hände och för att det inte händer igen. Det är faktiskt DIN attityd när någon säger något nedsättande om någon alls som är nyckeln till befrielsen. Alltså det DU gör och säger, det finns ingen tid att vänta på att någon annan skall säga eller göra det åt dig... Det finns ingen tid att vänta på att någon annan skall komma ut ur DIN garderob.

Inga kommentarer: