Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

söndag 15 februari 2009

Det är DITT ansvar att vara FÖR en bättre värld!


Jag är FÖR alternativ! FÖR vind, sol, vågor, berg, kvantvakum och allt vi ännu inte kommit på. FÖR förnyelsebart och miljövänligt, även för de som arbetar med energiutvinning.

Genom att släppa kärnkraften tvingar vi fram bättre alternativ. Genom att bygga ut, slappar vi och tror att "det fixar sig". Så fort konsumenterna = VI, säger ifrån på skarpen så händer det något positivt. Så blev det med klorblekt papper, så håller det på att bli med ekologiskt mat och om vi alla vill kan det bli så med kärnkraften med. Det är helt upp till DIG och MIG!

Jag röstade NEJ en gång i tiden och jag röstar fortfarande NEJ
Men jag är FÖR! Om ni förstår vad jag menar? ;-)

Om DU vill ha en annan sorts JA-sida måste DU vara med och skapa den. NU!

Föresten, du har väl klickat FÖR skogen idag? Igår gjordes 29775 klick. Låt oss tillsammans komma förbi 30 000 idag! SPRID länken http://www.ettklickforskogen.se/

(Ännu ett inlägg hos Sladdertackan som kommer upp på min blogg. :-D)

6 kommentarer:

sladdertackan sa...

Javisst har jag klickat för skogen. Och du har helt rätt, det ÄR vi konsumenter som bestämmer.

Så är det även med kärnkraften, men om vi bara slår dövörat till och låter tiden gå så kommer de kommersiella krafterna att råda. Jag tror att många av oss inte orkar längre, vi är slutkörda, jobbet tar all kraft, vi orkar inte bry oss utan förlitar oss på de makthavande: "de vet säkert bäst". Men ska vi egentligen, ärligt talat, skjuta problemen till de kommande generationerna? Är det inte bättre att vi börjar tänka NU!

Men jag vet också att flera som jag känner bytt åsikt. De är FÖR kärnkraft i dag - som det billigaste och renaste alternativet. Renhet? OK - om man bortser från avfallet, vilket de flesta gör i dag.

Men för sjutton, satsa mera pengar på forskning. Det MÅSTE finnas en annan väg. Jag förstår i och för sig problemen: kommande elbilar, lågkonjunktur som gör att industrin behöver extra stimulans med billig energi, och då kommer det att krävas mera el och kärnkraft sägs ju vara billigaste. Suck!

Jag kommer ihåg när Dramaten gjorde sin satsning som kallades STORMEN och jag bjöd in mina vänner och släktingar: alla gick därifrån som motståndare till kärnkraft. Vilka kultursatsningar görs i dag? De är oerhört, oerhört viktiga!

sladdertackan sa...

Suck igen! Kan du inte ta bort den där ordkontrollen? Det är jättesvårt att lämna kommentarer. Jag vet inte om du fick min långa kommentar, jag försökte sända den hur många gånger som helst beroende på att jag inte fick något "ord" att skriva utan det stod bara "Loading" i flera minuter ...

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Minnet är kort. Jag minns tydligt när de tyckte att vi inte skulle äta blåbär från våra egna skogar p.g.a Tjernobyl. Kärnkraften är lika smutsig fortfarande, men det vet uppenbarligen både du och jag.

Jag förstå inte problemet alls! :-) Men min synvinkel är inte så vanlig, oftast. Nånstans på bloggen tror jag att jag berört saken.Vi har ett andligt problem! Nej, det var nog på FaceBook...

Puh, för många forum... ;-)

sladdertackan sa...

Prenumererar på svaren? Kan man det?

sladdertackan sa...

Yes, nu gick det som en dans att få in min kommentar på din blogg. Får t.o.m. en bekräftande text.

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Toppen! då kommer allt att gå som en dans f.o.m. nu! :-)