Vi r alla ett!
Vi r alla ett!Vi r alla ett!

söndag 25 januari 2009

Regeringen vill slopa musiken i skolan


En människa på FaceBook i klubben: Protestlista: Regeringen vill slopa musiken i skolan skrev igår att man  kan inte jämföra musik, idrott, teckning å sånt med riktiga skolämnen som man kommer att behöva senare typ matte, samhällskunskap och naturkunskap för dessa ämnen behöves för att söka de flesta skolor senare.

Ehh, nu har nån bestämt missat att om man ägnar sig åt just musik, idrott, teckning å sånt så blir man BÄTTRE på "riktiga" ämnen... Finns massa undersökningar kring detta, finmotorikens betydelse för hjärnans utveckling hos barn mm, sedan decenier och ändå vill politiker och maktahavere inte ta det till sig, så man drar ner.

Kanske beror det på att den typen av ämnen samtidigt får en att tänka, känna, fundera och skapa? Det är ämnen som kan få en person att bryta sig lös från det invanda och sluta gå in någon annans koppel...

Hur var det nu med pudeln? ;-)

4 kommentarer:

Mattias sa...

Hehe... Snälla Stella, var nu inte sån... Vi kan väl LÅTSAS att vi är rationella, smarta varelser som inte behöver sånt... trams!
Stefan Stenudd gjorde just en underbar observation på sin blogg: Vi kallar oss Homo sapiens sapiens... två gånger sapines "=visa, vetande" för att riktigt stryka under det vi egentligen inte tror på.
Musik... är ju inte hjärnans grej riktigt... Läskigt!

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Jo, om det är något som är hjärnans grej så är det ju just musik och sånt... trams! Synd bara att de flesta saknar häng på hur hjärnan fungerar och dess potential, på RIKTGT!

And by the way, Jag ÄLSKAR att vara SÅN! ;-)

Mattias sa...

Jag får alltid hemläxa med mig från dig (bakläxa låter så tråkigt). Nu får hjärnan ta och tänka om om hjärnan.

Ja du är verkligen skamlös i det avseendet. Kanske därför jag gillar dig så mycket, det är härligt med självomkramning tycker jag.

:-)
Mattias

SpiritSings eller Stella Scott, välj själv sa...

Om man eller kvinn betänker att hjärtats elektromagnetiska fält sträcker sig upp till 2,4 meter ut från kroppen kan man ju fundera lite på hjärnans dito...
:-)